Tunnettuja yhtyeitä ympäri maailman

Yhtyeen perustaminen voi ehkä olla suhteellisen helppoa. Toinen asia on se, miten bändin jäsenet toimivat yhteistyössä ja kuinka kovasti bändi tekee työtä herättääkseen ihmisten kiinnostuksen. Menestykseen tarvitaan “se yksi kappale”, joka herättää mielenkiinnon. Tästä eteenpäin on tehtävä työtä pitääkseen tuota mielenkiintoa yllä. Maailman menestyneimmät yhtyeet tekevät ahkerasti uutta musiikkia ja keikkailevat. Näistä yhtyeistä olet varmasti kuullut. Kerromme hieman bändeistä ja siitä, miten niistä onkaan tullut niin tunnettuja ja menestyneitä.

Miten tunnetut bändit saivat alkunsa?

Metallica on varmasti kaikille tuttu. Bändi on ollut olemassa jo vuodesta 1981 lähtien. Bändin perusti alunperin laulaja James Hetfield ja rumpali Lars Ulrich. James tapasi Larsin ystävänsä kautta. Bändin historia alkaa jo niistä vaiheista, kun kummankaan musiikilliset taidot eivät olleet vielä tarpeeksi kehittyneet voidakseen tehdä kansainvälisesti menestyvää musiikkia. Bändi äänitti “Hit the Lights” -nimisen kappaleen, josta jäi Hetfieldin taitojen uupuessa pois kitarasoolot. Bändi etsi siis itselleen taitavaa kitaristia, joka soittaisi soolot. He löysivätkin Lloyd Grantin ja Dave Mustainen. Grant päätyi soittamaan kappaleen soolot ja Mustaine päätyi bändin toiseksi kitaristiksi. Mustaine kuitenkin myöhemmin erosi bändistä ja päätyi Megadeth-yhtyeeseen. Aiemmin mainitusta kappaleesta äänitettiin myöhemmin uusi versio, joka päätyi bändin “Metal Massacre” -albumille. Metallica ei siis ole aloittanut toimintaansa huipputaidoilla, vaan ne ova kehittyneet vuosien varrella. Tämä antaa varmasti toivoa kaikille aloitteleville muusikoille. On hyvä muistaa, että kaikki aloitamme tyhjästä. Metallica onkin nykyään yksi maailman tunnetuimmista ja parhaiten menestyneistä yhtyeistä. Yhtyeen levyjä on myyty maailmanlaajuisesti yli 110 miljoonaa kappaletta.

The Beatles perustettiin vuonna 1960. Sitä pidetään maailman vaikutusvaltaisimpana yhtyeenä. Ennen yhtyeen perustamista John Lennon ja Paul McCartney alkoivat soittamaan yhdessä. Perustettiin The Quarrymen -niminen yhtye, johon George Harrison liittyi vuonna 1957. Harrison oli tuolloin vasta 14-vuotias rock-musiikista hullaantunut nuori. Yhtye soitti yhdessä ja vuonna 1960 joukkoon liittyi Stuart Sutcliffe. Bändi vaihtoi nimeä, muttei suinkaan Beatlesiksi, vaan nimeksi tuli The Silver Beetles. Viimein elokuussa 1960 bändi muutti nimekseen The Beatles. Bändi soitti aluksi enemmän rock-musiikkia, mutta he levyttivät kuitenkin enemmän pop-vivahteita sisältävää musiikkia. Rumpali Ringo Starr liittyi bändiin vuonna 1962. The Beatlesin jäseniä yhdistivät halu soittaa ja mieltymys samankaltaista musiikkia kohtaan. Bändi on muuttanut musiikin historiaa siinä mielessä, että aiemmin oli ollut tapana, ettei bändit tehneet omaa musiikkiaan itse. The Beatlesin jäsenet halusivat tehdä itse omat kappaleensa ja tästä ottivat vaikutteita monet muut bändit. The Beatlesin levyjä on myyty yli 800 miljoonaa kappaletta. Tämä on levyjen myynnin kaikkien aikojen maailmanennätys.

Australialainen AC/DC omaa mielenkiintoisen historian. Veljekset Malcolm, Angus ja George Young asuivat Skotlannissa. Kylmä ja runsasluminen vuoden 1963 talvi ajoi veljekset uuden elämän perään Australiaan. Matka järjestyi TV:ssä mainostavan yrityksen kautta, joka tarjosi Australian matkoja perheille uuden, paremman elämän toivossa. Alkoi uusi elämä Australiassa. Siellä George opetteli soittamaan kitaraa. Vuosia vieri ja vuonna 1973 perustettiin bändi. Malcolm ja Angus miettivät bändille sopivaa nimeä ja he päätyivät nappaamaan “AC/DC” -tekstin, jonka heidän siskona oli huomannut ompelukoneessa. Ei siis kummallinen nimivalinta, mutta silti nappivalinta. Bändin jäsenet ovat vaihtuneet moneen otteeseen, mutta yhtye on silti yhä voimissaan ja kaikkien vuosien jälkeen edelleen menestynyt. Bändi on tiukasti pitänyt kiinni tyylistään, vaikka jäseniä onkin vaihtunut useaan otteeseen. Vuodesta 2016 eteenpäin bändin laulajana on toiminut Axl Rose.