Musiikkisoittimet, joita on helppo oppia soittamaan

Haluaisitko oppia soittamaan joitan musiikkisoitinta, mutta et tiedä, mistä soittimesta lähtisi liikkeelle? Tai pitääkö lapsesi musiikista ja olette harkinneet musiikkiharrastuksen aloittamista? Kaikkia soittimia on mahdollista oppia soittamaan, jos vain halua ja intohimoa riittää. Kokosimme kuitenkin yhteen muutaman soittimen, jonka opettelun aloittaminen ei ole vaikeaa. Näillä soittimilla koet varmasti ilon hetkiä oppiessasi uusia kappaleita!

Helpot aloitussoittimet

Piano on yksi soittimista, joiden soittoa voi harjoitella kotona. Täysikokoista pianoa ei tarvitse heti hankkia, vaan harjoitteluun riittää aluksi koskettimet tai digitaalinen piano. Pianoa soittaessa nuotit ja soinnut tulee tutuksi ja sen kanssa on hyvä opetella lukemaan nuotteja. Pianon opiskelu hyödyttää muidenkin soittimien oppimista ja pianoa pidetäänkin musiikin perussoittimena, josta on hyvä lähteä liikkeelle. Lähes joka kunnassa järjestetään pianotunteja, jos haluat mieluummin oppia soittamaan opettajan opastuksella. Opettelu tapahtuu johdonmukaisesti, oppien pikkuhiljaa kerrallaan ja saat tukea ja lisäopastusta, jos jokin alue tuntuu haastavalta. Kitara on soitin, jolla moni aloittaa soittamisen. Ensimmäisen akustisen kitaran voi löytää halvallakin. Kannattaa kuitenkin panostaa kitaraan, jonka saa viritettyä kunnolla. Jos halutaan soittaa heviä tai rockia, on sähkökitara hyvä valinta. Kitaralla on mukava oppia säestämään erilaisia lauluja. Kitara on siitä kiva soitin, että sen kanssa ei välttämättä aina muita soittimia tarvita. Kitaran soiton oppiminen taas toimii hyvänä pohjana esimerkiksi bänditoiminnalle. Oppimiselle ei ole ikärajaa. Myös rumpuja on helppo aloittaa soittamaan, jos vain rytmitajua riittää. Rumpuja voivat soittaa myös perheen pienimmät. Rumpujen kanssa aloitetaan yleensä peruskompista, jonka jälkeen soittoa voi monimutkaistaa lisäämällä omia, kappaleeseen sopivia fillejä. Rumpali kehittyy soittamalla paljon erilaisia kappaleita. Jos rummut tuntuvat aluksi liian kovaäänisiltä, on markkinoilla paljon hyviä sähkörumpuja. Niitä voidaan soittaa jopa kuulokkeiden kanssa ja ne toimivat erinomaisesti, jo soittajalla ei satu olemaan tarkoitukseen sopivaa autotallia. Näin rumpali ei häiritse soitollaan mahdollisia naapureita.

Verkkokurssit

Soittimia on mahdollista opetella verkon kautta. Erilaiset verkkopalvelut, kuten Rockway, tarjoaa verkkokursseja eri soittimille. Kurssit on toteutettu niin, että oppilas katsoo verkkopalveluun ladattuja videoita ja harjoittelee soittamista niiden avulla kotonaan. Videoiden opettajat ovat ammattilaismuusikoita, jotka opettavat selkeästi niin, että oppilas pysyy perässä. Rockwayn soitintarjontaan kuuluu mm. piano, kitara, rummut ja soittimien lisäksi laulu.Verkkokurssit antavat hyvän startin opettelulle. Kurssien jälkeen soittajalla on hyvät pohjat minkä tahansa musiikkityylin oppimiselle ja oppilas voi ottaa taitonsa käyttöön niin kotona itsekseen kuin bändissäkin. Taidot karttuvat soittamalla ja harjoitus tekee mestarin.Verkkokurssien lisäksi erilaiset musiikkisovellukset auttavat oppimaan. Esimerkiksi Yousician on sovellus, jonka voi asentaa useimpiin älylaitteisiin. Sovelluksen kanssa voi opetella soittamaan erilaisia soittimia ja omaa edistymistä pystyy seuraamaan. Yousicianin soitinvalikoimaan kuuluu kitara, basso, piano, ukulele sekä laulu. Sovelluksesta löytyy tuhansia kappaleita, joiden parissa oppiminen tapahtuu.

Verkkokurssit

Sovellusten ja kurssien lisäksi monet aloittavat harjoittelun netistä löytyvien opetusvideoiden avulla. Esimerkiksi pianon opetusvideoita löytyy YouTubesta lähes jokaiselle musiikkikappaleelle. Videolla piano on kuvattu ylhäältäpäin ja soittettavat koskettimet on merkattu eri värein. Soittaja näkee näin suoraan, mitä koskettimia painetaan ja soitettaessa kappaleet jäävät mieleen ja lopulta soittaja voi osata soittaa kappaleen ilman ohjevideota. Tällaiset ohjevideot ovat hyvin suosittuja ja yhä useampi harjoittelee soittamista niiden avulla. Paras puoli on siinä, että videoita voi katsoa milloin ja missä vain. Lisäksi videon saa tauolle, jolloin saa harjoitella kappaleita juuri niin hitaasti kuin itse haluaa.